Groep 8 - Nieuws

729,727,724,706,705,697,696,695

Onze Meerstad

maandag, 05 april 2021

Voor het project Inrichten van je eigen omgeving werd ons gevraagd onze eigen Meerstad te maken. Iedereen kreeg een klein deel van de stad om daar nog zijn eigen inzicht iets van te maken. We mochten klei en verf gebruiken om er iets moois van te maken. We moesten wel even goed in overleg wie wat ging maken zodat we niet 6 zwembaden en 8 speeltuinen hadden maar dat is helemaal goed gekomen. Op de foto's kunt u zien hoe onze Meerstad er uit heeft gezien.

Rekenspelletjes

maandag, 22 maart 2021

In groep 8 hebben wij de rekenspelletjes van met sprongen vooruit gekregen. Die moesten we natuurlijk even uit gaan proberen. We hebben handleidingen gelezen en geprobeerd alle spellen te spelen.

Inrichten van je eigen omgeving

maandag, 15 maart 2021

Op dit moment zijn we bezig met het project Inrichten van je eigen omgeving. Daarvoor is iemand van het ABC museum bij ons op school geweest om maquettes te bouwen. Dat was echt heel erg leuk.

Veilig helpen

zaterdag, 16 januari 2021

Op dit moment zijn we bezig met het project veilig helpen. We leren hoe we in bepaalde situaties moeten reageren en moeten handelen. Vooral het verbinden van elkaar vinden de kinderen erg leuk. Heeft u een wespensteek of valt u flauw, dan weten ze in groep 8 hoe ze moeten reageren.

Lapbooks maken

zaterdag, 16 januari 2021

De afgelopen periode hebben we allemaal een lapbook gemaakt over een historisch persoon. Omdat we in 3 shifts werken en dus niet alle lapbooks gezien hebben, hebben we ze vandaag met elkaar vergeleken. Er zitten hele mooie resultaten tussen

Sinterklaas

zondag, 03 januari 2021

Op 4 december hebben we met elkaar Sinterklaas gevierd. Iedereen heeft een hele mooie surprise gemaakt en een goed gedicht geschreven. Het was een hele gezellige ochtend.

Spelletjes spelen

zondag, 03 januari 2021

Iedere woensdag komen de kinderen naar school om te werken aan hun competenties. Deze keer hebben de kinderen in een groepje een spel ontworpen om spelling te oefenen. Deze moesten we natuurlijk even met elkaar spelen. Het was super leuk om te zien hoe de kinderen hun eigen spel begeleiden en de andere spellen speelden.

Vroeger en nu

zondag, 03 januari 2021

Ons Jeelo thema van de laatste week ging over vroeger. We maakten een biografie over Karel de Vijfde, we schreven een biografie over Willem van Oranje en we maakten een kijkplaat over Napoleon. We hebben veel over deze personen geleerd.
© 2013 Stichting Sint Bavo | Webdesign: MitZ.nl