Groep 7 - Nieuws

732,722,713,689,688,674,712

Paasontbijt

donderdag, 15 april 2021

Op donderdag 1 april hebben wij, net als de rest van de school, een paasontbijt gehad. Normaal gesproken wordt dit groepsdoorbroken gedaan, maar door de Corona-maatregelen hebben we een keer met de eigen klas ontbeten. En wat werd er veel gegeten! Het ontbijt was heerlijk en gezelig tegelijk!

Bezoek van ABC Architectencentrum

woensdag, 10 maart 2021

Vandaag, donderdag 4 maart 2021, hebben wij een workshop gehad van het ABC Architectencentrum. Eerst zijn we begonnen met het bekijken van foto’s van allerlei bijzondere gebouwen en vervolgens zijn de kinderen zelf aan de slag gegaan met het ontwerpen en maken van hun eigen speciale gebouwen van allerlei kleine doosjes en ander kosteloos materiaal. En wat zijn de gebouwen mooi en bijzonder geworden!

Thuisonderwijs

vrijdag, 29 januari 2021

Op maandag 14 december kwam het bericht: de scholen zouden met ingang van 16 december gesloten worden en er zal weer online les gegeven moeten worden. We hebben in groep 7 geprobeerd zoveel mogelijk de school na te bootsen. Dat betekent dat iedereen een eigen chromebook tot zijn beschikking heeft en thuis inlogt om 9 uur. Dan begint de schooldag met rekenen instructie. De kinderen gaan daarna zelfstandig aan de slag met het rekenwerk. Om 10.00 start dan de gezamenlijke instructie van zowel...

Sinterklaasviering!

woensdag, 09 december 2020

Op vrijdag 4 december was het zover! De surprises, die vanaf woensdag 2 december al op school stonden, mochten worden uitgepakt! En wat een leuke, gezellige ochtend werd dit: naast het uitpakken van de surprises hebben de kinderen zich gewaagd aan allerlei sinterklaaschallenges, als het inpakken van een cadeautje op snelheid, het uitspreken van een lastige tongbreker op snelheid enz. Ik wil hierbij ook complimenten uitdelen aan alle kinderen die ontzettend hun best hebben gedaan op de...

Jeelo-project 'Leren van personen van vroeger'

woensdag, 09 december 2020

De afgelopen weken stond in het teken van het thema 'Leren van personen van vroeger'. In een aantal weken hebben de kinderen gewerkt aan opdrachten over Karel de Vijfde waar ze een biografie over moesten maken, over Willem van Oranje waar ze een tijdbalk over moesten maken en Napoleon waar de kinderen een kijkplaat over moesten maken. Vooral op de kijkplaten waren de kinderen erg trots!

Afsluiting Project 'Zorgen voor jezelf en anderen'

dinsdag, 20 oktober 2020

Vandaag hebben wij het project 'Zorgen voor jezelf en anderen' afgesloten in de vorm van een gezonde lunch. En wat was de lunch gezond en lekker!

Opening project 'Zorgen voor jezelf en anderen'

vrijdag, 28 augustus 2020

Vandaag hebben wij het Jeelo-project 'Zorgen voor jezelf en anderen' geopend met een Zumba-les, gegeven door een echte Zumba-instructrice. En wat hebben we goed voor onszelf gezorgd, door lekker actief mee te doen met de aanstekelijke dansjes!
© 2013 Stichting Sint Bavo | Webdesign: MitZ.nl